Ds. A.H.Boschma, 30 jaar predikant
Op zondagochtend 7 juli mochten wij als wijkgemeente Oost in een bewogen kerkdienst het ambtsjubileum vieren van dominee A.H.Boschma. Samen met de broeders en zusters van Zuid en West en vele genodigden; in een overvolle kerk.
Ik kan de viering niet beter samenvatten dan met de woorden die zijn uitgesproken bij de aanbieding van het bloemstuk voor domineee. Deze stond voor in de kerk en was gemaakt door leden van de wijkgemeente.
Dankbaarheid opent de weg naar een leven in verbondenheid.
Rood is de kleur van de Geest en van de liefde; uitgedrukt door de rozen.
Daaronder de gemeente uitgebeeld in meer kleuren.
Dit alles wordt bijeengehouden door een krans van klimop; symbool voor verbondenheid en het eeuwig leven.
Op dinsdag 9 juli, de datum van zijn werkelijke bevestiging in Sibculo én de dag van zijn verjaardag, hebben we met elkaar, als wijkgemeente en predikantsgezin (met kinderen), het nog eens dunnetjes overgedaan Een fantastische feestavond. Fokke Wijngaarden; het was geweldig hoe je op een aansprekende manier ons door de avond hebt geleid.
Negen groepen hebben in stukjes, soms op een ludieke, soms op een “ernstiger’ manier, hun respect en verbondenheid met de wijkpredikant, uitgesproken, uitgezongen of uitgebeeld. En dan het aangeboden boek met wensen, tekeningen, foto’s en verhalen; Anne Henk daarin ervaar je de persoonlijke gevoelens van gemeenteleden voor jouw persoon.
Klap op de vuurpijl was natuurlijk het cadeau. Het zou een bijdrage, een eerste aanzet, moeten zijn voor een korte trip van Anne Henk en Nienke naar New York. Wel met € 2.331,00 moet dat zeker lukken.
Vele gemeenteleden hebben door hun inzet de viering en de feestavond tot een succes gemaakt. Iedereen bedankt. Maar een bijzonder dank wil ik uitspreken aan de organiserende commissie. Minutieus was alles voorbereid; wat is er een werk verzet!
Anne Henk. Ik kan mij voorstellen dat je schrijft: “Ik was beduusd, sprakeloos en onder de indruk na de prachtige viering van mijn 30-jarig ambtsjubileum”.
Maar bovenal overheerst de dankbaarheid bij jou en de gemeente; dat je dit werk mag doen. Wij hopen dat er nog vele jaren volgen. We wensen je Gods zegen in je werk. Ook Nienke willen we daar in betrekken; de stille maar onmisbare kracht, zo weten wij, op de achtergrond.
J.van der Leij
Voorzitter wijkgemeente Oost

Het was zo bijzonder, BEDANKT!
Ik was nog een paar dagen beduusd, sprakeloos en onder de indruk na de prachtige viering van mijn 30-jarig ambtsjubileum. Wat hebben jullie mij en ons gezin ontzettend verwend en omringd met zoveel liefde. Het is onvoorstelbaar. Het zijn dagen geworden om nooit te vergeten.
Op zondag 7 juli mochten wij in de kerkdienst het ambtsjubileum vieren. Het was af en toe een bewogen dienst, omdat de afgelopen jaren ook meeklonken. Er was een warme betrokkenheid, zo hebben ook vele gasten in ons midden het gevoeld. Ik heb mijn familie vaak verteld dat wij zo’n hartelijke gemeenschap hebben en dat hebben zij nu ook ten volle ervaren.
Op dinsdag 9 juli ging om half 8 ’s morgens de deurbel en werden wij getrakteerd op een heerlijk ontbijt, met een mooi kaartje van Wijk Oost. Wat een prachtig begin van de dag. Na het ontbijt hoefden wij de rest van de dag bijna geen eten meer.
Rond half 8 ’s avonds stond er een prachtige oldtimer voor de deur (een Rover uit 1961, net zo oud als ik ??) en werden wij opgehaald. Het voelde bijna alsof wij opnieuw in het huwelijk traden. Na een rondrit arriveerden wij bij de Menorah. Daar werden wij letterlijk buiten opgewacht door de gemeente en met gezang begroet.
Daarna volgde een fantastische avond met stukjes door verschillende groepen/commissies. De goed ingelezen ceremoniemeester leidde de avond prachtig. Wij hebben genoten van alle bijdragen en creativiteit. Wij ontvingen van de gemeente een prachtig boek met verhalen en wensen en wát een cadeau: wij mogen samen op reis naar New York.
Wat een prachtige avond hebben wij beleefd, fantastisch!
Ik wil jullie, mede namens mijn vrouw en de kinderen, allemaal heel hartelijk danken voor deze onvergetelijk dagen. Het was zo geweldig. De feestcommissie en allen die hebben meegewerkt: super bedankt.
Dankbaar ben ik dat ik 30 jaar lang predikant heb mogen zijn en als mens, met vallen en opstaan, samen met de gemeente, dienstbaar aan God heb mogen zijn. Ik hoop dat er nog mooie jaren zullen volgen.
Heel erg bedankt,
Ds. A.H.Boschma

FEEST!
Het is dinsdag 9 juli 2019 30 jaar geleden dat ds. Boschma als predikant is bevestigd in zijn eerste gemeente Sibculo. Op zijn verjaardag! Aan dit heuglijke feit gaan wij als gemeente van wijk Oost natuurlijk ruimschoots aandacht besteden! En hoe!!
Op zondag 7 juli is er ter gelegenheid van deze mijlpaal een bijzondere ZAM-viering met aansluitend feestelijk en gezellig koffiedrinken. Hierbij zullen ook officiële genodigden aanwezig zijn.

Zangers en zangeressen gezocht!!
En wat zou het nu leuk zijn als we een Zanggroep samen kunnen stellen van gemeenteleden uit alle drie de wijken
Daarom nodigen wij zangliefhebbers uit West, Zuid en Oost uit om mee te zingen op deze zondagmorgen. 
Nienke Boschma studeert de liederen met ons in en we worden op de piano begeleid door Hans Dorsman. 
De volgende oefendata zijn gepland:
vrijdag 21 juni, vrijdag 28 juni en vrijdag 5 juliallemaal om half 8 in de Menorah.
Wie mee wil doen, kan zich opgeven door een mailtje te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Met spanning zie ik heel graag jullie positieve reacties tegemoet!

Feestavond
Maar op dinsdag 9 juli, de jubileum- en verjaardag van ds. Boschma, is er ’s avonds een feest voor de familie Boschma en de gemeente van wijk Oost. Als het goed is hebben alle gemeenteleden hiervoor deze week persoonlijk een uitnodiging ontvangen. Mocht dit niet het geval zijn en is er per ongeluk iemand vergeten, neem dan even contact op met ondergetekende, dan wordt deze uitnodiging alsnog bezorgd.
Op de uitnodiging staan allerlei wetenswaardigheden rondom dit feest. U begrijpt natuurlijk dat dit voor ds. Boschma geheim moet blijven, dus: mondje dicht!
De feestcommissie verheugt zich – met uw medewerking - op een mooi en geslaagd jubileumfeest!
Noteer alvast in uw agenda:
7 juli 10.00 uur: ‘Feestelijke dienst in de Menorah’
9 juli 19.30 uur: ‘Feestavond ds. Boschma’!
Met een hartelijke groet,
namens de feestcommissie,
Coby de Vries 
T: (0512) 51 08 68,
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ga naar boven